Daha az kağıt harcayın!

Daha az kağıt harcayın!

Evet kullanmak zorundayız ama unutmamamız gereken bazı şeyler var. Kağıt, düzenli depolama alanlarındaki toplam atığın yaklaşık %26'sını oluşturmaktadır. Kağıt üretimi; ormansızlaşmaya neden olur, çok miktarda enerji ve su kullanır ve hava kirliliği ve atık sorunlarına katkıda bulunur.

 

2060'a kadar, küresel selüloz ve kağıt tüketiminin iki katına çıkması bekleniyor. Aynı miktar kağıt atığı da olacaktır. Artan kağıt üretimi, dünya ormanları üzerinde zaten kritik durumda olan ve sürekli kötüleşen baskıyı daha da artıracaktır.
2001'den 2019'a kadar, küresel olarak toplam 386 milyon hektar orman kaybedildi (tüm orman türleri bir arada). Bu kayıp, 2000 yılından bu yana ağaç örtüsünde neredeyse %10'luk bir azalmayı temsil ediyor.
Teknolojik gelişmeler alışveriş yapma, bilgiye erişme, iletişim kurma ve bir şeyler üretme şeklimizi değiştiriyor.
E-ticaretin patlayıcı büyümesi, ambalaj malzemeleri talebi için giderek daha önemli bir itici güç haline geliyor. Tek tek teslim edilen mallar, mağazadan teslim edilen mallardan önemli ölçüde daha fazla ambalaj malzemesi gerektirir. Öte yandan, dijitalleşmenin grafik kağıt talebine baskı yaptığını inkar etmek mümkün değil. Küresel toplam ve kişi başına tüketim 2007'de zirve yaptı ve o zamandan beri düşüşte.
Dijitalleşme, kağıt hamuru ve kağıt üretim süreçlerinde devrim yaratıyor. Kalite ölçümü, öngörücü bakım ve optimizasyona yönelik endüstriyel IoT çözümleri, fabrika performansının iyileştirilmesi için birçok heyecan verici fırsat sunar.

 

2050 yılına kadar dünya nüfusunun 7,6 milyardan 9,8 milyara çıkması bekleniyor. Şehirlerde bugün olduğundan yaklaşık 2,5 milyar daha fazla insan yaşayacak.
Daha yüksek gelirle bağlantılı olan hızlanan kentleşme, selüloz, kağıt, kereste ve tekstil talebini yönlendiriyor. Kentsel alanlar da tipik olarak daha yüksek atık kağıt toplama oranlarına sahiptir ve bu da geri dönüştürülmüş kağıt ve karton üreticileri için daha büyük fırsatlar sağlar.

Ekonomik büyüme olmadan nüfus artışının dünya kağıt tüketimi üzerinde çok dramatik bir etkisi olmayacaktır çünkü dünya nüfusu, kişi başına kağıt tüketimi çok düşük olan yoksul bölgelerde en hızlı şekilde artmaktadır.

 

  • 1 kilogram kağıt yapmak için 324 litre su kullanılır.
  • Bir adet A4 kağıt yapmak için 10 litre suya ihtiyaç vardır.
  • Kağıdın %93'ü ağaçlardan geliyor.
  • İşletmelerin atıklarının %50'si kâğıttan oluşmaktadır.
  • Bir derginin pazar baskısını basmak için 75.000 ağaç gerekir!
  • 1 ton kağıdı geri dönüştürmek yaklaşık 682,5 galon yağ, 26,500 litre su ve 17 ağaç tasarrufu sağlar.
  • Paketleme, çöplerimizin 1/3'ünü veya daha fazlasını oluşturur.
  • Ofisler yılda 12,1 trilyon yaprak kağıt kullanıyor.
  • Kağıt, düzenli depolama atıklarının %25'ini ve belediye atıklarının %33'ünü oluşturmaktadır.
  • Elektronik devrim nedeniyle kağıt kullanımının azalması öngörülüyordu. Olmadı. Kağıt talebinin 2030'dan önce iki katına çıkması bekleniyor.
  • Her 1 ağaç 3 kişinin nefes alması için yeterli oksijeni üretir.
  • Küresel tuvalet kağıdı tüketimi kabaca 22 milyar kilometre (eğer varsa) veya 42 milyon tondur. Tüm bu kağıtlar ile dünya gezegeninin çevresini 50.000 defa dolaşabilirsiniz.
  •  

Kazançlı Ofis A4 kağıt başta olmak üzere bir çok kağıt ürünü satıyor. Bu linkten kağıt ürünlerine ulaşabilirsiniz. Bu ürünlerin gereksiz yere tüketilmemesini ya da en azından geri dönüştürülmesini tavsiye ediyor. 

 

Etiketler: kağıt, kirlilik, çevre
Şubat 20, 2022
Listeye dön
cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR